Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 6 Απριλίου 2012

        Μόνο ως διαδικασία, ευτελισμού της λειτουργίας του κοινοβουλίου, μπορεί να χαρακτηρισθεί η ενέργεια της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού να αποσύρουν μια τροπολογία (που είχε γίνει αποδεκτή από την Κυβέρνηση και ομόφωνα από όλα τα κόμματα της Βουλής, δηλαδή 300 Βουλευτές) και αφορούσε στην απορρόφηση των εργαζομένων των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών που έκλεισαν – με απόφαση του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος – από τις υπόλοιπες Τράπεζες.
        Ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της τροπολογίας και τη διατύπωσή του (που όμως έτσι και αλλιώς αφορούσε, επί της ουσίας, στην αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος εργαζομένων που χάνουν τη δουλειά τους), έγινε φανερό χθες, ότι η παρέμβαση των τραπεζιτών έχει μεγαλύτερη δύναμη από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, που νομοθετεί αφού οι… παραγγελίες τους μπορούν να αλλάξουν τις αποφάσεις του.
        Δυστυχώς, τα έχουμε δει όλα σ’ αυτή τη χώρα το είδαμε και αυτό!
        Στη σημερινή συνάντηση της ΟΤΟΕ με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Τσίπρα για το θέμα της προστασίας των εργαζομένων στις Συνεταιριστικές Τράπεζες Λαμίας, Λέσβου – Λήμνου και Αχαϊκής (που άρχισαν από σήμερα να απολύονται αφού ούτε τις ημέρες του ΠΑΣΧΑ δεν σεβάστηκαν εκείνοι που πήραν αυτές τις αποφάσεις) ζητήθηκε η παρέμβαση του κόμματος.
        Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε την συμπαράστασή του στην ΟΤΟΕ και στους εργαζόμενους των Συνεταιριστικών Τραπεζών, για τους οποίους επιβάλλεται να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις διατήρησης της εργασίας τους, όπως είπε χαρακτηριστικά.   Τόνισε, ιδιαίτερα, ότι η προστασία όλων των εργαζομένων στις Τράπεζες μέσα από μια άλλη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, είναι στις βασικές προτεραιότητες του κόμματός του.
        Η ΟΤΟΕ, δεν πρόκειται να σταματήσει τις αγωνιστικές ενέργειες σε όλα τα επίπεδα, θα συνεχίσει τις προσπάθειες υπεράσπισης των θέσεων εργασίας των εργαζομένων των Συνεταιριστικών Τραπεζών με όλα τα νόμιμα μέσα και περιμένει την τελευταία συνάντηση για το θέμα αυτό με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ακόμα δεν έχει ανταποκριθεί.
Το Γραφείο Τύπου της ΟΤΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.