Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΤΟΕ.ΟΧΙ στην πρόκληση των τραπεζιτών που απαιτούν μειώσεις αποδοχών στα κατώτατα επίπεδα των μισθών, αποφάσισε η ΟΤΟΕ στο Γενικό Συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα (13/4/11), επικυρώνοντας την απάντηση που έδωσε στους τραπεζίτες η διαπραγματευτική ομάδα στην συνάντηση των δύο πλευρών την 1η Απριλίου.
Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ, επεσήμανε την ανάγκη υπογραφής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης που αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα στόχο του κλάδου, διεκδικώντας αποφασιστικά την προστασία της απασχόλησης στις Τράπεζες και την υπεράσπιση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων, ο οποίος αμφισβητείται από τους τραπεζίτες με πρόσχημα τις επιταγές του μνημονίου και τις εντολές της Τρόικας.
Στη κατεύθυνση αυτή, η ΟΤΟΕ θα αντισταθεί στις επιθέσεις που εκδηλώνονται από τις Τράπεζες, είτε σε κλαδικό, είτε σε επιχειρησιακό επίπεδο και θα απαντήσει αποφασιστικά σε όσους μεθοδεύουν την απαξίωση και τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος, προκειμένου να αφαιρέσουν όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.
Η προκλητική ενέργεια της Διοίκησης της Γενικής Τράπεζας, που προσέφυγε στον ΟΜΕΔ ζητώντας μειώσεις κατά 10% των αποδοχών των συναδέλφων μας, πέρα από την αυτονόητη και ομόφωνη καταδίκη από το Γενικό Συμβούλιο, θα αντιμετωπισθεί σε όλα τα επίπεδα πολιτικά, συνδικαλιστικά και νομικά.
Το Γενικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ για προκήρυξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων με στόχο την υπεράσπιση των κατακτήσεων των εργαζομένων στην Γενική Τράπεζα, που αμφισβητούνται προκλητικά και παράνομα από τη Διοίκηση της Τράπεζας.
Ακόμα, η ΟΤΟΕ θα ζητήσει συνάντηση με τη Κυβέρνηση (μαζί με τη ΓΣΕΕ), η οποία οφείλει να πάρει θέση και να ξεκαθαρίσει τη στάση της στο θέμα αυτό, που αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις των τραπεζιτών οι οποίοι αποθρασύνονται από την πολιτική που εφαρμόζεται.
Ακόμα, το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ αποφάσισε:

·  Ενημέρωση των εργαζομένων στις Τράπεζες με συνέχιση και κλιμάκωση των περιοδειών σε όλη την Ελλάδα.
·  Άνοιγμα στην ελληνική κοινωνία των θέσεων της ΟΤΟΕ για την προστασία της Απασχόλησης και των Συλλογικών Συμβάσεων και ενημέρωση της κοινής γνώμης για τη στάση των τραπεζιτών με όλα τα μέσα
·  Άμεση αγωνιστική απάντηση της ΟΤΟΕ εάν η Κυβέρνηση τολμήσει να ανατρέψει με νομοθετικές πρωτοβουλίες το περιεχόμενο των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και οδηγήσει σε μείωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις Τράπεζες.
·  Οργάνωση Ημερίδας Θέσεων και Προτάσεων για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και τη λειτουργία των Τραπεζών που απαιτείται στις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης με γνώμονα την οικονομική ανάπτυξη με τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και την αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών.
Σε κάθε περίπτωση το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ, ξεκαθάρισε ότι ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων δεν θα ανεχθεί αμφισβητήσεις και υπονομεύσεις σε αρχές, θεσμούς και διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος και θα υπερασπίσει με όλες του τις δυνάμεις μαζί με τους εργαζόμενους στις Τράπεζες τις Συλλογικές Συμβάσεις και τις διαχρονικές κατακτήσεις που περιλαμβάνονται σ’ αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.