Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο24

  Αριθμ.Πρωτοκ.: 7035                                 Θεσσαλονίκη, 27 Ιανουαρίου 2012

        “ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ,ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ”

*24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΕΡΙΚΗ ‘Η ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
*24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 09/02/2012

Συνάδελφοι,
            Πλησιάζουμε στο τέλος του μήνα και από πλευράς της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς δεν υπάρχει καμιά μεταβολή στην ένταση των επιθέσεων της προς τους εργαζομένους. Ήδη, μερίδα συναδέλφων μας  αμείβεται  με μειωμένες αποδοχές λόγω της αυθαίρετης και παράνομης ενέργειας της Τράπεζας να περικόψει τους μισθούς τους. Ακόμη από καμιά ενέργεια της εργοδοσίας δεν διαφαίνεται ότι έχουν αποσυρθεί οι προθέσεις της να θέσει υπό καθεστώς μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης το μεγαλύτερο κομμάτι των εργαζομένων.
           Ζούμε εδώ και δύο μήνες μια κατάσταση όπου, από πλευράς της Διοίκησης επιχειρείται η κατάλυση κάθε έννοιας δικαίου και ηθικής, η πλήρης τρομοκράτηση κάθε εργαζόμενου στη Τράπεζα, η αποδοχή μέσω ενός καθεστώτος φόβου για το αύριο της πιο άγριας εργοδοτικής επίθεσης στο Τραπεζικό κλάδο. Η κατηγοριοποίηση των συναδέλφων, η καθιέρωση της «ανθρωποφαγίας», ο θρίαμβος της λογικής του «διαίρει και βασίλευε», η εγκατάλειψη κάθε λογικής και νομιμότητας ,αποτελούν το μαύρο σκηνικό που έχει στηθεί με μοναδική ένταση το τελευταίο δίμηνο στο χώρο της Τράπεζας.
           Ένα σκηνικό στο οποίο κάθε άλλη πρόταση, κάθε  μέχρι τώρα αντίδραση συναντά ένα τείχος παγερής και παντελούς αδιαφορίας.

Συνάδελφοι,   
            Τη στιγμή ακόμη που γράφονται και αυτές οι γραμμές, η μη έχουσα τη δημοκρατική νομιμοποίηση να πράττει οτιδήποτε συγκυβέρνηση, επιχειρεί να υποθηκεύσει το μέλλον ολόκληρου του τόπου, πολύ  δε περισσότερο των εργαζομένων και των συνταξιούχων μέσω  νέων μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων.
           Επιχειρείται σήμερα πέρα και πάνω από Σύνταγμα και νόμους η τελική επίθεση όπου, η φιλοδοξία των εργοδοτών είναι η πλήρης διάλυση οποιασδήποτε σύμβασης που θωρακίζει θεσμικά εργασία και αποδοχές .Ειδικότερα για τους τραπεζοϋπάλληλους αναφέρονται πλέον ξεδιάντροπα ότι, ήρθε η ώρα και «πρέπει να γίνει άρση κάθε νομοθετικού εμποδίου για περικοπές μισθών και απολύσεις».
Ήρθε η ώρα να τελειώνουν μια για πάντα με όλους μας, ήρθε η ώρα της εγκαθίδρυσης ενός «βασιλείου τρόμου» όπου το όνειρο και η προσδοκία τους θα γίνει πράξη και το φάντασμα της ατομικής σύμβασης και της πλήρους εξαθλίωσης, θα πλανάται για τις επόμενες δεκαετίες πάνω από τα κεφάλια μας. Πρωτοπόρα για μια ακόμη φορά σ ’αυτή την επίθεση βέβαια η Διοίκηση της Τράπεζας, που επάξια δείχνει το δρόμο σ’ όλες της εργοδοσίες ,τρέχοντας με τις κινήσεις της να προλάβει ακόμη και τις γενικότερες εξελίξεις.

  Συνάδελφοι,
          Ο  Σύλλογος μας, ο Ενωτικός Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς, έχοντας πλήρη συναίσθηση των εξελίξεων και του  καθήκοντος του απέναντι σ’ όλους τους συναδέλφους, χάραξε και χαράζει με συνέπεια το δρόμο του, το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα, το δρόμο της ανθρωπιάς και της αξιοπρέπειας.
          Με όπλα του την ενότητα στη βάση όλων των εργαζομένων στη Τράπεζα, προσπάθησε και θα συνεχίσει να προσπαθεί μ’ όλες του τις δυνάμεις να σταματήσουν οι κάθε είδους επιθέσεις της εργοδοσίας, να ανατραπεί το μαύρο σκηνικό, να πάρουμε τη ζωή μας στα δικά μας χέρια.
Έχουμε τη δυνατότητα, έχουμε τις δυνάμεις, είναι και στο δικό μας χέρι.
           Στα παραπάνω πλαίσια και πιστεύοντας ότι τώρα είναι η ώρα να  αγωνιστούμε για όλες τις εργασιακές μας κατακτήσεις, μετά και τα τελευταία γεγονότα όπου ήδη  συνάδελφοι μας έχουν πληγεί από την επίθεση της Διοίκησης, ο Σύλλογος  μας σε έκτακτη συνεδρίαση  του της 27/1/2012 αποφάσισε ομόφωνα και καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τράπεζα σε:

*24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΕΡΙΚΗ ΄Η ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

*24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 9/2/2012

         Και για τις δυο αυτές πανελλαδικές κινητοποιήσεις, το αίτημα είναι να αποσυρθούν οι θέσεις που διατυπώθηκαν στη ανακοίνωση της 6/12/2011 από τη Διοίκηση και συγκεκριμένα:
         1)Να σταματήσουν οι μειώσεις μισθών συναδέλφων και να αποκατασταθούν οι μισθοί στα πρότερα νόμιμα επίπεδα και
        2)Να σταματήσουν οι διαδικασίες και να αποσυρθούν οι προθέσεις της για καθιέρωση 4ημερης εκ περιτροπής απασχόληση η  μερικής απασχόλησης με μειωμένο ωράριο ημερησίως
         Παράλληλα, θα συνεχιστούν οι συγκεντρώσεις και οι ενημερώσεις των συναδέλφων για την επιτυχή έκβαση των κινητοποιήσεων, ενώ για την καλύτερη επίτευξη του σκοπού αυτού θα  ζητηθεί η πλήρης στήριξη του  μηχανισμού της ΟΤΟΕ .
        Ακόμη στα πλαίσια της βασικής αρχής του Συλλόγου μας για την ενότητα  όλων των εργαζομένων θα ζητηθεί να ληφθούν ανάλογες αποφάσεις και από τους άλλους δύο Συλλόγους που ενεργοποιούνται στο χώρο της Τράπεζας.

Συνάδελφοι, μη σταματάτε, μην υποχωρείτε, μη διστάζετε ούτε  λεπτό. Ας μη νιώσει κανείς ασφαλής ,πιστεύοντας ότι θα γλυτώσει, γιατί δήθεν σε πρώτη φάση η «βόμβα θα σκάσει παραδίπλα». Μας έχουν όλους στο «στόχαστρο», ας τους «βάλουμε λοιπόν κι εμείς στο δικό μας»  μέχρι να δικαιωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο μας.
Στο χέρι μας είναι !!!

                                         Για το Δ.Σ. του Συλλόγου 
                                    Ο Πρόεδρος             Ο Γ. Γραμματέας                        
                                    Γ. Γουγούλης             Μ. Τσιμρόγλου 

Υ.Γ.   Σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας (Ν. 1264/82) στις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξήγγειλε ο Σύλλογος μας έχουν δυνατότητα και δικαίωμα συμμετοχής, όντας πλήρως καλυμμένοι, ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι της Τράπεζας Πειραιώς σ΄ όποιο Σύλλογο κι’ αν είναι μέλη !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.