Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2012


ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & ΑΓΩΝΑΣ
ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ
24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ

        Η χώρα μας, η ελληνική κοινωνία, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι είναι τα θύματα μιας πολιτικής, που εφάρμοσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια όσοι διαχειρίστηκαν τις τύχες του τόπου μας.
Σήμερα ζούμε τις πιο κρίσιμες ώρες, που θα σημαδέψουν την πορεία όλων μας για τις επόμενες δεκαετίες.
Αυτές τις ώρες δεν έχει κανείς το δικαίωμα να υποθηκεύσει το μέλλον των επόμενων γενεών, υποκύπτοντας σε τελεσίγραφα και συνταγές υποδούλωσης του λαού μας.
Αυτές τις ώρες δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό, ελπίζοντας «στο λιγότερο κακό» ως αποτέλεσμα μιας πολιτικής διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης με τους δανειστές.
Αυτές τις ώρες πρέπει να απαντήσουμε επιθετικά, μαζικά και αποφασιστικά σε όσους επιδιώκουν να ενοχοποιήσουν την μισθωτή εργασία, εξαθλιώνοντας τους εργαζόμενους με μειώσεις αποδοχών, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, των Κανονισμών Εργασίας και κάθε κατοχυρωμένης έννοιας εργατικού δικαίου και κοινωνικής προστασίας που επιδιώκεται και με τη κατάργηση της μετενέργειας των Συλλογικών Συμβάσεων.
Το συνδικαλιστικό κίνημα στο σύνολό του, αλλά και οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες λέμε ΟΧΙ στα τελεσίγραφα και στις προσβλητικές πολιτικές, που θέλουν να μας επιβάλουν η Τρόικα και οι δανειστές.
Αύριο απεργούμε και διαμαρτυρόμαστε απέναντι σ’ αυτά τα σχέδια και τις ισοπεδωτικές πολιτικές και καλούμε την Κυβέρνηση και τα Κόμματα, που τη στηρίζουν, να μην υποκύψουν.
Απαιτούμε μια άλλη πολιτική απάντηση εθνικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας με συνολικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, που θα βάζει φραγμό στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, στη συρρίκνωση των εισοδημάτων και στην αφαίρεση των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Απαιτούμε μια άλλη πολιτική, που θα στηρίζεται στην ανάπτυξη με κανόνες για τη λειτουργία του κράτους, το ρόλο των τραπεζών και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε όλα τα επίπεδα.
Η ΟΤΟΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο ΤΡΙΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και στη μεγάλη πανεργατική συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα.
Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί, για να δείξουμε στην Τρόικα, ότι οι εργαζόμενοι της χώρας και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ.
Πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ, για να στείλουμε μήνυμα στην Κυβέρνηση και τα Κόμματα, που τη στηρίζουν, να μην διανοηθούν να υποκύψουν στις πιέσεις των δανειστών – εκβιαστών του λαού μας.
 
Το Γραφείο Τύπου της ΟΤΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.