Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 20 Μαρτίου 2012 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΤΟΕ
ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ
ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ 

Συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο, τη προσεχή Παρασκευή 23/3/12, με θέμα τη διακοπή λειτουργίας των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών (Λαμίας, Λέσβου – Λήμνου και Αχαϊκής), θα έχει η ΟΤΟΕ μετά από αίτημά της ενώ εκκρεμεί και συνάντηση που έχει ζητηθεί για το ίδιο θέμα, με τον Υπουργό Οικονομικών. 

Σήμερα το μεσημέρι, έγινε συνάντηση της ΟΤΟΕ και εκπροσώπων των Συλλόγων των Συνεταιριστικών Τραπεζών με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος, όπου η ΟΤΟΕ ζήτησε να αναληφθούν πρωτοβουλίες και από την ΕΣΤΕ για την ανάκληση της απόφασης της διακοπής λειτουργίας των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών. 

Η ΟΤΟΕ, θεωρεί, ότι, υπάρχουν δυνατότητες να αντιμετωπισθούν τα όποια προβλήματα τίθενται από την Τράπεζα της Ελλάδος για τις Συνεταιριστικές Τράπεζες, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προκειμένου αυτές να συνεχίσουν να λειτουργούν και να διαδραματίζουν το δικό τους ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. 

Ελπίζουμε τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Τράπεζα της Ελλάδος, να αντιληφθούν τη κρισιμότητα των στιγμών και να μην επιμείνουν σε επιλογές που δημιουργούν αναταράξεις στις Τράπεζες και εντείνουν το κλίμα ανασφάλειας στους εργαζόμενους.   

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνουμε ότι, η ΟΤΟΕ θα υπερασπίσει μες όλες της τις δυνάμεις τα δικαιώματα των εργαζομένων και το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό της εργασίας.


Το Γραφείο Τύπου της ΟΤΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.