Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αθήνα, 29 Μαρτίου 2012

24ΩΡΗ ΠΑΝΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΛΕΣΒΟΥ -ΑΧΑΪΑΣ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ
          
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Εντελώς αιφνιδιαστικά, η Τράπεζα της Ελλάδος, με απόφαση του Διοικητή της, ανέστειλε την άδεια λειτουργίας τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών Λαμίας, Λέσβου – Λήμνου και Αχαϊκής δείχνοντας την πόρτα εξόδου σε 180 συναδέλφους που εργάζονται σ’ αυτές.

Η ΟΤΟΕ αντιδρώντας αμέσως, συναντήθηκε με το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ώστε να ενημερωθεί και να καταθέσει τις δικές της προτάσεις, με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος και με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος στο σύνολό του, τόσο στο οικονομικό, όσο και στο εργασιακό επίπεδο .
Είναι γεγονός ότι η συγκεκριμένη απόφαση του Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος, ανεξάρτητα από τους οικονομικούς λόγους που ελήφθη, επηρεάζει τόσο τις τοπικές κοινωνίες όσο και τους εργαζόμενους στις παραπάνω τράπεζες δηλ. τα πραγματικά θύματα αυτής της εξέλιξης.
Δυστυχώς, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος,  αν και η απόφασή του έχει άμεσες επιπτώσεις στους εργαζόμενους, οι οποίοι χάνουν τη δουλειά τους, δήλωσε αναρμόδιος για την τύχη των εργαζόμενων, αποκαλύπτοντας έτσι την έλλειψη βούλησης του να βρεθεί λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα.
Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά προς όλες τις κατευθύνσεις:
Πρωταρχικός μας στόχος και ύψιστη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας στις τρεις συνεταιριστικές τράπεζες σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία.

Είναι θέμα υψίστης σημασίας για την ΟΤΟΕ να υπερασπίσει την απασχόληση στις Τράπεζες και επισημαίνει ότι, δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθεί ρήγμα στον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων, που κάποιοι είναι βέβαιο επιδιώκουν για να υλοποιήσουν τα συνολικότερα σχέδιά τους για τον κλάδο.

Η ΟΤΟΕ θεωρεί ότι, ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι είναι η συνέχιση της λειτουργίας των συγκεκριμένων συνεταιριστικών τραπεζών.  Η αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, είναι ευθύνη της ΕΣΤΕ που έχει υποχρέωση να πάρει πρωτοβουλίες.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Τον στόχο της προστασίας της απασχόλησης, υπηρετεί η απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ που συνεδρίασε εχθές και προσδιόρισε τις παρακάτω ενέργειες και δράσεις:

1.    Κινητοποιήσεις σε τοπικό αλλά και σε γενικότερο επίπεδο στις Τράπεζες.
Προκήρυξη 24ωρης απεργιακήσ κινητοποίησησ την προσεχή Τετάρτη 4/4 για ΟΛΕΣ τις Τράπεζες στους Νομούς ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΛΕΣΒΟΥ και ΑΧΑΪΑΣ.
2.    Παρέμβαση στην ΕΣΤΕ να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν, όπως και στο συνολικότερο τραπεζικό σύστημα να εξετάσουν τρόπους για την προστασία των εργαζόμενων και την αντιμετώπιση της κατάστασης για τις συνεταιριστικές τράπεζες.
3.    Διάβημα στα κόμματα να αναλάβουν τις δικές τους πολιτικές ευθύνες και να προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση με όλα τα νόμιμα μέσα των θέσεων εργασίας.
4.    Τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας μεταξύ Κυβέρνησης, ΟΤΟΕ και εκπροσώπων των Συνεταιριστικών Τραπεζών.
5.    Αξιοποίηση όλων των ενδεδειγμένων νομικών ενεργειών για την απόκρουση της απόφασης διακοπής της λειτουργίας των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών που πήρε η Διοίκηση της Τράπεζας Ελλάδος.

Η ΟΤΟΕ μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων στις τρεις Συνεταιριστικές Τράπεζες, θα πάρει όλα τα συνδικαλιστικά, πολιτικά και νομικά μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες των αποφάσεών που πλήττουν τους εργαζόμενους.
Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες θα παλέψουμε ενωμένα και αποφασιστικά να αποτρέψουμε τις απολύσεις στον κλάδο μας.
Αν δεν δοθούν λύσεις από τους άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους στην υπόθεση αυτή, η κλιμάκωση των αγώνων μας είναι μονόδρομος.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ
 
            Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                     ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΚΟΣ                ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.