Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2012
 Α Π Ε Ρ Γ Ι Α
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ
ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
           
Η ΟΤΟΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/2 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 11/2), που προκήρυξε η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο πακέτο των μέτρων του Μνημονίου της δανειακής σύμβασης και στις απεργιακές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις Τράπεζες να ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ,
καθώς και στο μεγάλο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
που θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 12/2 στις 5 το απόγευμα στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ
(Οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες λόγω της πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας στις τράπεζες συμμετέχουν στην πρώτη 24ωρη απεργία της Παρασκευής 10/2 και όσοι εργάζονται σε ειδικές υπηρεσίες το Σάββατο 11/2 συμμετέχουν και στη δεύτερη 24ωρη απεργία)
Έφθασε η ώρα ΜΗΔΕΝ για την απάντηση της ελληνικής κοινωνίας στα μέτρα υποδούλωσης της χώρας και των Ελλήνων για τις επόμενες δεκαετίες, που αποφάσισε η Τρόικα και συνομολόγησε η ελληνική Κυβέρνηση.
            Το θρίλερ των διαπραγματεύσεων Κυβέρνησης και Τρόικας των τελευταίων ημερών, όπως όλα δείχνουν από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είχε ως περιεχόμενο τη κατεδάφιση όλων των Δημοκρατικών κοινωνικών κατακτήσεων, που οικοδομήθηκαν με σκληρούς αγώνες εδώ και εκατό χρόνια.
Οι έννοιες της Δημοκρατίας, του διαλόγου, της δικαιοσύνης, των συμφωνιών, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, των θεσμών και των αξιών, του πολιτισμού και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, καταργήθηκαν μέσα σε τρία εικοσιτετράωρα μέσα από μια διαδικασία προσχηματικών διαπραγματεύσεων, που είχε ως περιεχόμενο τον τρόπο και το χρόνο του θανάτου της ελληνικής κοινωνίας.
Μια κοινωνία, που μεθοδικά δύο χρόνια τώρα έχει εξαπατηθεί διαδοχικά και επανειλημμένα με ψεύτικες υποσχέσεις για έξοδο από την κρίση και έχει οδηγηθεί στην απόγνωση και την κατάθλιψη.
Μια κοινωνία που θέλουν ακόμα μια φορά να εκβιάσουν και ταυτόχρονα να ενοχοποιήσουν με το φάντασμα της χρεοκοπίας, με στόχο την αδιαμαρτύρητη υποδούλωσή της σε τριτοκοσμικά επίπεδα διαβίωσης, για τα επόμενα πολλά –πολλά χρόνια.
Μπροστά σε αυτήν την σκληρή πραγματικότητα, που οδήγησαν τη χώρα μας και το λαό μας οι τελευταίες κυβερνήσεις, υπάρχει μόνο μια πολιτική απάντηση ευθύνης και αξιοπρέπειας, που μπορεί να δώσει έστω και την ύστατη ώρα το ελληνικό κοινοβούλιο.
Οι Βουλευτές όλων των κομμάτων να συναισθανθούν την ευθύνη τους, απέναντι στο λαό που τους εξέλεξε ως αντιπροσώπους του, αλλά και απέναντι στις επόμενες γενεές και να καταψηφίσουν όλες εκείνες τις διατάξεις που καταργούν θεσμούς και  στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, αφήνοντας τους εργαζόμενους ανυπεράσπιστους στην εργοδοτική αυθαιρεσία και ισοπεδώνοντας τις αποδοχές τους.
Σε κάθε άλλη περίπτωση η μόνη διέξοδος που θα απομένει θα είναι η κοινωνική έκρηξη του λαού μας, που θα σαρώσει τα πάντα.
Η ΟΤΟΕ έχοντας επίγνωση του ρόλου της, ως ιστορικό κομμάτι του συνδικαλιστικού κινήματος, καλεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στις Τράπεζες σε έναν αγώνα αντίστασης και υπεράσπισης των κοινωνικών κατακτήσεων όλων των εργαζομένων και της Δημοκρατίας. 
Αυτή θα είναι η καθοριστικη μάχη σε έναν πόλεμο που πρέπει να κερδίσει η χώρα μας, η κοινωνία μας και ο λαός μας.
Το Γραφείο Τύπου της ΟΤΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.