Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ

Απάντηση στις νομοθετικές επιθέσεις και στις πολιτικές που διαλύουν την ελληνική κοινωνία, υπονομεύουν τους θεσμούς αντιπροσώπευσης, ακυρώνουν την συλλογική αυτονομία και καταργούν τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα δεκαετιών, θα δώσει η ΟΤΟΕ μαζί με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα και την ελληνική κοινωνία.
Αυτή είναι η κεντρική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ στη σημερινή του συνεδρίαση, με στόχο την ανατροπή αυτής της αντεργατικής και αντικοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται από την ελληνική κυβέρνηση κατ’ εντολή της τρόικας, οδηγώντας σε εξαθλίωση το λαό μας και σε οικονομική υποδούλωση τις επόμενες γενιές.
Συγκεκριμένα το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ, αποφάσισε:
1. Αγώνας και συντονισμός της δράσης σε όλα τα επίπεδα του κλάδου, με στόχο την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων τώρα, προκειμένου να περιφρουρήσουμε τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων.
2. Αγωνιστικές πρωτοβουλίες με συμμετοχή στην Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης στις 29 Φεβρουαρίου, με ταυτόχρονη πρόσκληση στην Ελλάδα από την ΟΤΟΕ του Επικεφαλής της UNI-Europa κ. Oliver Roethig.
3. Περιφρούρηση των αντιπροσωπευτικών θεσμών του συνδικαλιστικού κινήματος και της ελληνικής κοινωνίας, που αποτελούν συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας .
4. Νομική τεκμηρίωση της απάντησης του συνδικαλιστικού κινήματος στις νομοθετικές επιθέσεις της Κυβέρνησης και στην καταστρατήγηση του Συντάγματος, των Ευρωπαϊκών Συνθηκών και των Διεθνών Συμβάσεων.
5. Υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των συντάξεων και των παροχών υγείας.
6. Παρέμβαση στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας για όσα αντισυνταγματικά και παράνομα νομοθετούνται στην Ελλάδα κατά παράβαση και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου.
7. Διεθνοποίηση της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα, με συναντήσεις, συνεντεύξεις και συλλαλητήρια στις χώρες της Ευρώπης.
8. Διαμόρφωση μιας νέας στρατηγικής παρέμβασης για την αντιμετώπιση των επιθέσεων, συντονίζοντας τη δράση μας με το συνδικαλιστικό κίνημα και την κοινωνία.
Η ΟΤΟΕ, θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα συνεχίσει τον αγώνα της αντίστασης του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων, με στόχο την αποτελεσματική υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.
                                                                          Το Γραφείο Τύπου της ΟΤΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.