Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

Εμπορική: Υπεγράφη νέα διετής ΣΣΕΣε συμφωνία κατέληξαν χθες το βράδυ η Διοίκηση και ο Σύλλογος των Εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας υπογράφοντας νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα έτη 2012 και 2013 ολοκληρώνοντας με επιτυχία τη διαδικασία του διαλόγου που είχε ξεκινήσει προ επτά μηνών.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη ανανέωση Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπογράφεται στον τραπεζικό τομέα.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εμπορικής Τράπεζας κ. Alain Strub δήλωσε τα εξής: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για το γεγονός ότι η συμφωνία για τη νέα, διετούς διάρκειας, Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας επιτεύχθηκε στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς και εποικοδομητικού διαλόγου, με την υπεύθυνη στάση όλων των πλευρών.
Μέσα από τη νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας επιτυγχάνουμε τον αναγκαίο εξορθολογισμό του ιδιαίτερα υψηλού μισθολογικού κόστους της Εμπορικής Τράπεζας, επιφέροντας ταυτόχρονα τις χαμηλότερες δυνατές μεταβολές στις συνολικές αποδοχές των εργαζομένων.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συναδέλφους που συνέβαλαν στην υπογραφή της νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία θα διατηρήσει ένα ικανοποιητικό για όλους πλαίσιο εργασιακών σχέσεων, αμοιβών και παροχών, επιτρέποντας παράλληλα, με τις προσπάθειες όλων των ανθρώπων της Τράπεζας, την ακόμη πιο αποτελεσματική προσαρμογή της στο ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτουργούμε».
Σημειώνεται ότι οι μισθολογικές μεταβολές που επιφέρει η νέα Σύμβαση επιτυγχάνονται κυρίως μέσω προσαρμογών στο ύψος του επιχειρησιακού επιδόματος καθώς και με άλλες μικρότερης κλίμακας μεταβολές που θα είναι σταδιακές. Υπογραμμίζεται επίσης ότι οι συμφωνηθείσες περικοπές στο επιχειρησιακό επίδομα θα εφαρμοσθούν κλιμακωτά, ώστε τα χαμηλότερα μισθολογικά κλιμάκια των εργαζομένων να επηρεαστούν λιγότερο, ενώ δεν θα υπάρξει καμία περικοπή του σε εργαζόμενους με μικτό μηνιαίο μισθό μικρότερο των 1.800 ευρώ.
Ειδικότερα, με βάση τη νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα έτη 2012 και 2013:
- Δεν θα καταβάλλονται για τα επόμενα 2 χρόνια που θα βρίσκεται σε ισχύ η σύμβαση, η προσαύξηση που καταβαλλόταν μαζί με το επίδομα ισολογισμού ύψους 770 ευρώ, καθώς και οι πρόσθετες παροχές που καταβάλλονταν για τις εορτές Χριστουγέννων και Πάσχα.
- Το επιχειρησιακό επίδομα για όσους λαμβάνουν μικτές μηνιαίες αποδοχές έως 1.800 ευρώ δεν θα έχει καμία μεταβολή, ενώ για όσους λαμβάνουν μικτές αποδοχές από 1.801 ευρώ έως και 4.500 ευρώ το επίδομα μειώνεται από 4% - 7,5%.
- Οι μειώσεις εφαρμόζονται κλιμακωτά, ανάλογα με το ύψος του μισθού και η μεσοσταθμική μείωση διαμορφώνεται στο 7,5%.
- Καταργείται το επίδομα που λάμβαναν οι ταμίες (teller και διαχειριστικό) διότι τα ταμειακά ελλείμματα που δημιουργούνται θα καλύπτονται από την τράπεζα με ασφαλιστήριο συμβόλαιο που θα συναφθεί εντός των ημερών.
- Επίσης, δεν θα καταβάλλεται το επίδομα διπλής συγκοινωνίας και
- Η τράπεζα θα καθορίσει μέχρι το τέλος του μήνα τους όρους και τη διαδικασία ρύθμισης των δανείων που έχουν λάβει οι υπάλληλοί της.
Σημειώνεται ότι η Διοίκηση της Τράπεζας δεσμεύθηκε για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.